Hoppa till innehåll
Search
Close this search box.

En brödtradition genom generationer

En brödtradition genom generationer

En inblick i ångbagarns historia

Ta del av vår reklamfilm för Ångbagarn inspelad 1992. I filmen besöker Hans & Greta (Stellan Sundahl & Lotta Thorell) Ångbagarn i Trelleborg. Andra medverkande är Thore Skogman, Martin Ljung, Ingemar Johansson och Povel Ramel.

Under de senaste 100 åren har Ångbagarn vuxit från ett litet bageri till en hjärtlig del av samhället. Trots diverse motgångar som en plötslig förlust av Ingemar under 90-talet, har vår dedikation till brödets konst förblivit oförändrad. 

Efter Ingemars bortgång togs 1997 det svåra beslutet att sälja bageriet, men kärleken till bröd har aldrig svalnat. Nu, 25 år senare, är familjen Nilsson tillbaka vid rodret redo att fortsätta familjens brödresa.

På Ångbagarn i Trelleborg fortsätter vi att baka med samma kärlek och omsorg som alltid. För oss är brödet inte bara mat, det är en del av vår historia, vår identitet och vår gemenskap.

Tre generationer av brödkonst

I början av 1900-talet sattes grunden för en lång tradition av brödbakning på Ångbagarn i Trelleborg. Historien går tre generationer tillbaka till Tage Nilsson, vars passion för bröd och bakning banade väg för det som skulle bli en lång och framgångsrik historia. Det var här, på Ångbagarn, som han började sin karriär och det var här han byggde grunden för familjen Nilssons engagemang i branschen.

Efter år av hårt arbete och dedikation tog nästa generation, syskonen Ingemar och Lennart Nilsson, över verksamheten 1968. Under deras ledning växte Ångbagarn ytterligare och år 1978 byggdes de lokaler där bageriet än idag står stadigt.